Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
jeśli macie "wolne" białko polecam zrobić posypkę do ciasta. Z jednego białka wychodzi mnóstwoooo serduszek, przyznam że mnie pod koniec już sie nie chciało wyciskać
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14316
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5919
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13006
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1477
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14316
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5919
Składniki
białko roztrzepujemy dodajemy stopniowo cukier puder ucierając łyżeczką aż powstanie się gęsty lukier. Następnie dodajemy czerwony barwnik; mieszamy.
Wkładamy do foliowej torebki, odcinamy róg. Jesli chcemy male serduszka to malutki. Wyciskamy w kształcie litery "V" na papierze do pieczenia i zostawiamy aż wyschną i gotowe!
Posypkę przesypujemy do papierowej torebki lub słoiczka.