Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sos znalazłem na zajadam.pl, polecam zarówno ten doskonały dodatek do mięs, jak i cały blog ;-)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 242
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 217
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3804
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 242
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 217
Składniki
Papryczki (umyte i osuszone) drobno siekamy wraz z pestkami. Ostrość sosu zależy od ilości pestek, więc jeżeli nie chcemy zbyt ostrego sosu, możemy połowę pestek usunąć.
Imbir i czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy (lub przeciskamy przez praskę).
Do garnka wlewamy ocet, dodajemy cukier i podgrzewamy, aż się rozpuści.
Do syropu dodajemy papryczki, imbir, czosnek oraz sól. Gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i stanie się klarowny (kilkanaście minut).
Gotowy sos przelewamy do słoiczka i odstawiamy do ostygnięcia. Przechowujemy w lodówce. Smacznego !!! ;-)