Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ten sos znalazłem na zajadam.pl, polecam zarówno ten doskonały dodatek do mięs, jak i cały blog ;-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117547
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8144
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3047
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117547
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8144
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3047
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1824
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1400
Składniki
Papryczki (umyte i osuszone) drobno siekamy wraz z pestkami. Ostrość sosu zależy od ilości pestek, więc jeżeli nie chcemy zbyt ostrego sosu, możemy połowę pestek usunąć.
Imbir i czosnek obieramy i bardzo drobno siekamy (lub przeciskamy przez praskę).
Do garnka wlewamy ocet, dodajemy cukier i podgrzewamy, aż się rozpuści.
Do syropu dodajemy papryczki, imbir, czosnek oraz sól. Gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i stanie się klarowny (kilkanaście minut).
Gotowy sos przelewamy do słoiczka i odstawiamy do ostygnięcia. Przechowujemy w lodówce. Smacznego !!! ;-)