Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj coś bardziej dietetycznego... po wyglądzie smalec... smak zbliżony, ale o niebo zdrowszy i fit, bez grama mięsa, za to z jabłkiem i prażonym słonecznikiem, bardzo smaczne... nawet mój mąż mięsożerca się zajadał :-) Polecam spróbować nawet tym wątpiącym... nie pożałujecie :-) 15 minut wystarczy, żeby delektować się pysznym smalczykiem.
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2162
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12319
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2162
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12319
Składniki
Fasolę wylać na sitko, następnie ją zblendować lub rozgnieść widelcem. Cebulę drobniutko pokroić. Jabłko obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju. Wrzucić cebulę i smażyć na małym palniku do lekkiego zrumienienia. Następnie dodać przeciśnięty czosnek, chwilę smażyć, dodać jabłka i dalej smażyć kilka minut. Na koniec wsypać majeranek według uznania. Wszystko dokładnie wymieszać i całość przełożyć do fasoli.
Na tej samej patelni uprażyć słonecznik i przełożyć do miski z fasolą i resztą składników. Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem. Gotowe! Do tego świeża bułeczka i mamy pyszny posiłek. SMACZNEGO!!!