Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na stół Wigilijny.
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 50
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Przepis na pyszne, pożywne i soczyste kotlety mielone z dodatkiem żółtej i cz...
Odsłon: 91
Krem przygotowany do ciasta kakaowo - kawowego. Krem bardzo smaczny , myślę ż...
Odsłon: 127
Świetna i zdrowa pasta do smarowania chleba. Pieczone warzywa i prażone pestk...
Odsłon: 50
Udziki wędzone na gorąco w grillo wędzarni, w dymie 65 stopni przez trzy god...
Odsłon: 22
Składniki
Wykonanie: Soczewice zalać wodą i namoczyć przez noc. Kalafiora ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut ciemnozłoty kolor. Namoczona soczewicę zagotować, włożyć upieczony kalafior(trochę kalafiora odłożyć do dekoracji) przyprawić do smaku, w razie potrzeby dolać wody i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie zblendować, posypać zieleniną, ozdobić kalafiorem i podawać.