Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na stół Wigilijny.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12364
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13249
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5527
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12364
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13249
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5527
Składniki
Wykonanie: Soczewice zalać wodą i namoczyć przez noc. Kalafiora ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut ciemnozłoty kolor. Namoczona soczewicę zagotować, włożyć upieczony kalafior(trochę kalafiora odłożyć do dekoracji) przyprawić do smaku, w razie potrzeby dolać wody i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie zblendować, posypać zieleniną, ozdobić kalafiorem i podawać.