Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe danie na stół Wigilijny.
Wykonanie:
Soczewice zalać wodą i namoczyć przez noc. Kalafiora ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut ciemnozłoty kolor. Namoczona soczewicę zagotować, włożyć upieczony kalafior(trochę kalafiora odłożyć do dekoracji) przyprawić do smaku, w razie potrzeby dolać wody i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie zblendować, posypać zieleniną, ozdobić kalafiorem i podawać.
Zupa z soczewicy to świetny i pożywny pomysł na obiad. Najlepiej smakuje z gr...
Odsłon: 2298
Bardzo zdrowe i pożywne śniadanie. Dostarcza energii na pół dnia
Odsłon: 624
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18792
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3410
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3100
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 159
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 84
Gołąbki to bardzo smaczne, a przy tym efektowne danie. Klasyk polskiej kuchni...
Odsłon: 18792
Sezon na popierówki w pełni dziś proponuję pyszne pierogi idealne na letni ob...
Odsłon: 3410
Bardzo dobre ciasto. Słodycz ciasta przełamana kwasowością owoców i chrupką b...
Odsłon: 3100
Przygotowanie tego dania zajmuje mniej niż 30 minut, dlatego przygotuj ten ma...
Odsłon: 159
Podkręcona zupa ziemniaczana z serem i z pesto! Gęsta aromatyczna i sycąca.
Odsłon: 84
Składniki
Wykonanie: Soczewice zalać wodą i namoczyć przez noc. Kalafiora ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, skropić sokiem z cytryny. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 15 minut ciemnozłoty kolor. Namoczona soczewicę zagotować, włożyć upieczony kalafior(trochę kalafiora odłożyć do dekoracji) przyprawić do smaku, w razie potrzeby dolać wody i gotować na wolnym ogniu przez 30 minut. Następnie zblendować, posypać zieleniną, ozdobić kalafiorem i podawać.
Przepisy Dodatki
Dodatki
Domowy chleb na drożdżach
Dodatki
Pasztet z kaczki i kurczaka
Dodatki
Domowy smalec
Dodatki
Miodowy chleb z ziarnami złotego lnu na zakwasie i kawałku surowego ciasta pieczony w liściach chrzanu
Domowy chleb na drożdżach
Pyszny i chrupiący chleb bez wyrabiania
Odsłon: 3453
Pasztet z kaczki i kurczaka
Pieczony pasztet z kaczki i udka kurczaka. Pyszny i aromatyczny. Bardzo dobrz...
Odsłon: 271