Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najbardziej popularny sos do włoskich makaronów.
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104889
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2035
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5906
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2598
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104889
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2035
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5906
Składniki
Warzywa obrać, umyć oraz pokroić w drobną kostkę. Marchew można zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Boczek pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać ok 2 łyżek oleju i przesmażyć na nim boczek. Dodać, cebulę, czosnek, . Następnie dodać marchew oraz seler. Po podsmażeniu składników, dodać obydwa mięsa oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Całość podlać winem i gotować aż do odparowania płynu.
Do naczynia dodać sos pomidorowy. W okresie letnim, proponuję dodać świeże pomidory. Przyprawić solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Gotować dopóki płyn nie odparuje, pamiętając o mieszaniu raz na jakiś czas, żeby sos nie przywarł do garnka. Smacznego! :)