Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najbardziej popularny sos do włoskich makaronów.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 769
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 118
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2794
Składniki
Warzywa obrać, umyć oraz pokroić w drobną kostkę. Marchew można zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Boczek pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać ok 2 łyżek oleju i przesmażyć na nim boczek. Dodać, cebulę, czosnek, . Następnie dodać marchew oraz seler. Po podsmażeniu składników, dodać obydwa mięsa oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Całość podlać winem i gotować aż do odparowania płynu.
Do naczynia dodać sos pomidorowy. W okresie letnim, proponuję dodać świeże pomidory. Przyprawić solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Gotować dopóki płyn nie odparuje, pamiętając o mieszaniu raz na jakiś czas, żeby sos nie przywarł do garnka. Smacznego! :)