Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na najbardziej popularny sos do włoskich makaronów.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13327
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3784
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13327
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2629
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3784
Składniki
Warzywa obrać, umyć oraz pokroić w drobną kostkę. Marchew można zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Boczek pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać ok 2 łyżek oleju i przesmażyć na nim boczek. Dodać, cebulę, czosnek, . Następnie dodać marchew oraz seler. Po podsmażeniu składników, dodać obydwa mięsa oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać. Całość podlać winem i gotować aż do odparowania płynu.
Do naczynia dodać sos pomidorowy. W okresie letnim, proponuję dodać świeże pomidory. Przyprawić solą, pieprzem oraz suszonym oregano. Gotować dopóki płyn nie odparuje, pamiętając o mieszaniu raz na jakiś czas, żeby sos nie przywarł do garnka. Smacznego! :)