Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 114
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 100
Składniki
Rozpuść masło w rondelku, dodaj mąkę, dokładnie wymieszaj i chwilę podsmaż. Do masła z mąką wlej połowę szklanki mleka, dokładnie wymieszaj by rozpuściły się grudki, potem dolej pozostałe mleko. Gotuj sos ciągle mieszając do momentu aż zgęstnieje, dodaj chrzan w ilości jaka będzie nam odpowiadała na ostrość (1-2 łyżeczki). W razie potrzeby dopraw solą.