Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie....lekkie....smaczne....
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10708
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 919
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
wodę doprowadzamy do wżenia. w między czasie obieramy i siekamy czosnek (dla łagodniejszego smaku) lub gnieciemy (dla mocniejszego smaku). do wrzącej wody wrzucamy kostkę rosołowa, mieszamy, gotujemy przez 5 minut. wrzucamy czosnek i gotujemy przez 2 minuty. z cytryn wyciskamy sok i wlewamy go do rosołu z czosnkiem. gotujemy na małym ogniu przez 5-10 minut. Wyciągamy czosnek. Podajemy w sosjerce. Idealne do grillowanych mięs.