Sos miodowo-musztardowy to słodko-pikantny, kremowy sos. Jego przygotowanie zajmuje jedynie kilka minut. Dwa rodzaje musztardy nadają ciekawego aromatu i smaku. Świetnie pasuje jako dressing do sałatek, maczania przekąsek czy dodatek do kanapek. Składniki do przygotowania sosu najprawdopodobniej masz w lodówce, dzięki czemu możesz go przygotować zawsze, kiedy będzie potrzebny. Możesz go przechowywać w chłodnym miejscu nawet do 4 dni.
Sos miodowo-musztardowy
Składniki
- 100 g majonezu
- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 3 łyżki miodu o delikatnym smaku
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1/8 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/8 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
Składniki
- 100 g majonezu
- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 3 łyżki miodu o delikatnym smaku
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1/8 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/8 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu

Etapy przygotowania
Wszystkie składniki wymieszaj razem w miseczce do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sos miodowo-musztardowy możesz podawać od razu po przygotowaniu lub po pewnym czasie. Przechowuj go w lodówce do momentu użycia.
Przepis w Waszym wykonaniu (2)


Komentarze do przepisu (2)
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 165
Ostatnio komentowane przepisy

Polecam.
- Wielkanoc
- Impreza
- Do pracy
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Jajka
- Ser
- Orzechy
- Migdały
- Włoskie
- Ciasta
- Dla zdrowia
Odsłon: 165



Składniki
- 100 g majonezu
- 1 łyżka musztardy dijon
- 1 łyżka musztardy sarepskiej
- 3 łyżki miodu o delikatnym smaku
- 1 łyżeczka octu jabłkowego
- 1/8 łyżeczki czosnku granulowanego
- 1/8 łyżeczki papryki słodkiej
- 1/8 łyżeczki soli
- 1/8 łyżeczki czarnego pieprzu
Wszystkie składniki wymieszaj razem w miseczce do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sos miodowo-musztardowy możesz podawać od razu po przygotowaniu lub po pewnym czasie. Przechowuj go w lodówce do momentu użycia.
Pyszotka:)
Pyszny sosik.;)