Do góry

Dodatki Przepis na:

Sos mornay do warzyw

Sos mornay do warzyw

Autor:

Przepisów i artykułów: 2374 Ocena: 15320

Dodano:

Odsłon: 3556

Wyborny sos do warzyw.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Margarynę stopić, dodać mąkę, zasmażyć, rozprowadzić mlekiem z żółtkami i zagotować ciągle mieszając. Ser utrzeć, dodać do sosu, doprawić solą, pieprzem i gałką, przetrzymać chwile na ciepłej płycie. Sosem tym polewać np. kalafior, brokuł lub fasolkę, smakuje wybornie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń