Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos tzatziki czyli grecki klasyk na bazie jogurtu z dodatkiem ogórków, czosnku i koperku to znakomita propozycja do potraw z grilla. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, sprawdzi się również jako dodatek do frytek, ryb, warzyw czy pieczywa.
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 128
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1457
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 484
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15621
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 128
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1457
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 484
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15621
Składniki
Obrane ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Strate ogórki posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na 10 minut.
Po tym czasie ogórki odciskamy z soku a następnie odciśnięte ogórki przekładamy do miski. Do ogórków dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Opłukany koperek drono siekamy po czym wrzucamy do miski z ogórkami i czosnkiem na końcu dodajemy jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.