Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos tzatziki czyli grecki klasyk na bazie jogurtu z dodatkiem ogórków, czosnku i koperku to znakomita propozycja do potraw z grilla. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, sprawdzi się również jako dodatek do frytek, ryb, warzyw czy pieczywa.
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 915
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 731
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 78
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 915
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 731
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 78
Składniki
Obrane ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Strate ogórki posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na 10 minut.
Po tym czasie ogórki odciskamy z soku a następnie odciśnięte ogórki przekładamy do miski. Do ogórków dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Opłukany koperek drono siekamy po czym wrzucamy do miski z ogórkami i czosnkiem na końcu dodajemy jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.