Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sos tzatziki czyli grecki klasyk na bazie jogurtu z dodatkiem ogórków, czosnku i koperku to znakomita propozycja do potraw z grilla. Jest prosty i szybki w przygotowaniu, sprawdzi się również jako dodatek do frytek, ryb, warzyw czy pieczywa.
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65105
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 686
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5811
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 704
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65105
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 686
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5811
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 704
Składniki
Obrane ogórki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Strate ogórki posypujemy odrobiną soli i odstawiamy na 10 minut.
Po tym czasie ogórki odciskamy z soku a następnie odciśnięte ogórki przekładamy do miski. Do ogórków dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Opłukany koperek drono siekamy po czym wrzucamy do miski z ogórkami i czosnkiem na końcu dodajemy jogurt, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Tak przygotowany sos wstawiamy do lodówki na 30 minut aby wszystkie smaki się przegryzły.