Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej kapusty

Autor:

Przepisów i artykułów: 200 Ocena: 2844

Dodano:

Odsłon: 10718

Uwielbiamy świeże surówki. Ta szczególnie przypadła nam do gustu. Smakuje fantastycznie.

Składniki

  • 1/2 główki czerwonej kapusty
  • 1 cutryna
  • 2 jabłka
  • 3 kiszone ogórki
  • 1 czerwona cebula
  • pół pęczka natki pietruszki
  • oliwa
  • cukier
  • sól
  • pieprz
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Surówka z czerwonej kapusty

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na jakieś 10 min.
    W tym czasie ścieramy jabłka na tarce o dużych oczkach oraz ogórki do osobnej miski, cebulę i natkę pietruszki drobno siekamy.
    Dodajemy wszystko do kapusty ( górki bez soku który został po starciu ), wlewamy ok 1,5 łyżki oliwy i dodajemy sól, pieprz
    i cukier według uznania.

    Podajemy do obiadu :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Facet_w_kuchni 02 września 2017 Takie lubimy :-)
Tylko nie napisałaś, co robimy z tymi kiszonymi ogórkami ;-)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 02 września 2017 Idealna do obiadu, chyba dziś zrobimy, bo to samo zdrowie :) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń