Do góry

Dodatki Przepis na:

Surówka z kapusty z dressingiem z granatu

Surówka z kapusty z dressingiem z granatu

Autor:

Przepisów i artykułów: 2188 Ocena: 48528

Dodano:

Odsłon: 1425

:)

Składniki

  • mała kapusta (biała)
  • 1/2 czerwonej papryki
  • granat
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki miodu lipowego
  • sól ,pieprz
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • garść liści selera
  • łodyga selera naciowego
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę poszatkowałem ,paprykę pokroiłem na małe kawałki. Razem sparzyłem w osolonej wodzie z dodatkiem soku cytrynowego (5 min) ,po czym osączyłem i ostudziłem. Wycisnąłem sok z granatu ,wymieszałem z miodem ,oliwą i gałką muszkatołową. Razem z serem ,posiekanymi liśćmi selera i startym na dużych oczkach selerem dodałem do kapusty ,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem. Dokładnie wymieszałem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zlytygrysek 28 lutego 2014 Obawiam się granatów, bo mi się czasy służby zasadniczej przypomniały :) hehe Pychotka :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń