Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny krem do obłożenia tortów
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 93
Składniki
Białka z cukrem umieszczamy w metalowej misce. Stawiamy ją nad gorącą kąpielą wodną. Zaczynamy ubijać mikserem, aż cukier całkowicie się rozpuści. Zdejmujemy miskę znad kąpieli wodnej. Kontynuujemy ubijanie do momentu kiedy piana będzie sztywna, błyszcząca i całkowicie wystudzona. Teraz zaczynamy małymi porcjami powoli dodawać miękkie masło pokrojone na małe kawałki. W pewnym momencie masa może być nieco płynna, lub będzie wyglądać na zważoną, ale zupełnie się tym nie przejmujemy i kontynuujemy dodawanie masła. Ucieramy, aż masa będzie lekka,puszysta i gęsta. Teraz możemy dodać do niej dowolne dodatki smakowe np. ekstrakt waniliowy, czekoladę lub barwnik spożywczy. Gotową masę przechowujemy w lodówce do tygodnia lub mrozimy. Aby przygotować ją do użycia po wyjęciu z lodówki lub po rozmrożeniu, najpierw doprowadzamy ją do temperatury pokojowej. W tym momencie będzie wyglądała na zważoną, ale wystarczy przez chwilę ubijać ją mikserem, a wróci do swojego poprzedniego stanu.