Do góry

Dodatki Przepis na:

Szparagi z czarnuszką

Szparagi z czarnuszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 94 Ocena: 2022

Dodano:

Odsłon: 1900

trzeba dużo i szybko jeść, bo zaraz będzie po sezonie ;-)

Składniki

  • zielone szparagi - 1 pęczek
  • czosnek - 4-5 ząbków
  • czarnuszka - 1 łyżeczka
  • oliwa - 1 łyżka
  • masło - 1 łyżka
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Szparagi z czarnuszką

Przygotowanie

  1. szparagi myjemy, osuszamy i odłamujemy stwardniałe części, czosnek obieramy i kroimy na plasterki

  2. na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy czosnek, smażymy minutę, dodajemy szparagi i smażymy ok 7 - 10 minut, aż szparagi będą miękkie

  3. wykładamy na talerz, solimy, posypujemy czarnuszką i gotowe, smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 07 maja Już czuję ten aromat i smak. Super! <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń