Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak szpinaku i masła, do tego zapach świeżego czosnku.
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 455
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 17
Rogaliki drożdżowe zwykle kojarzą nam się z naszymi kochanymi babciami, u któ...
Odsłon: 455
Granat świetnie komponuje się z sałatami.
Odsłon: 42
Łatwa i szybka w przygotowaniu zapiekanka z ryżem, cukinią i jajkami oraz ser...
Odsłon: 17
Składniki
Jeżeli mamy świeże liście szpinaku, należy je umyć pod bieżącą wodą. Jeżeli mamy szpinak mrożony, trzeba go rozmrozić. Czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Po kilku minutach dodać liście szpinaku. Całość lekko posolić, dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę. Wszystko razem wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Szpinak podawać posypany tartym parmezanem. Smacznego.