Do góry

Dodatki Przepis na:

Szpinak ze śmietaną

Szpinak ze śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 799 Ocena: 49635

Dodano:

Odsłon: 6915

Delikatny smak szpinaku i masła, do tego zapach świeżego czosnku.

Składniki

  • szpinak liście świeży lub mrożony 500g
  • czosnek 3 ząbki
  • sól
  • śmietana 18 % 2 łyżki
  • tarty parmezan 2 łyżki
  • masło 2 łyżki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Szpinak ze śmietaną

Przygotowanie

  1. Jeżeli mamy świeże liście szpinaku, należy je umyć pod bieżącą wodą. Jeżeli mamy szpinak mrożony, trzeba go rozmrozić. Czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Po kilku minutach dodać liście szpinaku. Całość lekko posolić, dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę. Wszystko razem wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Szpinak podawać posypany tartym parmezanem.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń