Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak szpinaku i masła, do tego zapach świeżego czosnku.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1647
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38587
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1326
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 1647
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38587
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1326
Składniki
Jeżeli mamy świeże liście szpinaku, należy je umyć pod bieżącą wodą. Jeżeli mamy szpinak mrożony, trzeba go rozmrozić. Czosnek pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Po kilku minutach dodać liście szpinaku. Całość lekko posolić, dusić pod przykryciem około 10 minut. Po tym czasie dodać śmietanę. Wszystko razem wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Szpinak podawać posypany tartym parmezanem. Smacznego.