Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze nadzienie do słodkich naleśników. Przepis pochodzi od mojej babci Irenki. Jest banalnie prosty do zrobienia, a przy tym niezwykle smaczny. Ilekroć wracam do tego przepisu, przypominam sobie wakacje spędzane na wsi u dziadków. Babcia Irenka raczyła nas takimi naleśnikami przynajmniej raz w tygodniu.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1414
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8210
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 161
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4263
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1414
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8210
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 161
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4263
Składniki
Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier, śmietanę i cynamon. Składniki mieszamy.
Gotowym farszem twarogowym wypełniamy nasze naleśniki. Około jedna łyżka twarogu na naleśnik. Z takiej porcji powinniśmy otrzymać około 6 naleśników. Zwinięte naleśniki najlepiej smakują podsmażone na maśle. Palce lizać!