Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze nadzienie do słodkich naleśników. Przepis pochodzi od mojej babci Irenki. Jest banalnie prosty do zrobienia, a przy tym niezwykle smaczny. Ilekroć wracam do tego przepisu, przypominam sobie wakacje spędzane na wsi u dziadków. Babcia Irenka raczyła nas takimi naleśnikami przynajmniej raz w tygodniu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 213
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2837
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 213
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2837
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4214
Składniki
Twaróg przekładamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier, śmietanę i cynamon. Składniki mieszamy.
Gotowym farszem twarogowym wypełniamy nasze naleśniki. Około jedna łyżka twarogu na naleśnik. Z takiej porcji powinniśmy otrzymać około 6 naleśników. Zwinięte naleśniki najlepiej smakują podsmażone na maśle. Palce lizać!