Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka to odmiana botanicznej kapusty warzywnej którą można wykorzystywać do różnych potraw, proponuję smaczny dodatek do mięsa, również można wykorzystać jak danie samodzielne na każdą okazje i na każdą porę dnia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Składniki
1. Brukselkę oczyszczamy z zewnętrznych liści i kroimy na plasterki ( trzy części).
2. Gotujemy w osolonej wodzie 15 minut.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Boczek kroimy drobno i dodajemy do grzybów.
7. Łączymy z odlaną z wody brukselką.
8. Na koniec dodajemy koncentrat, chwilę prużymy.
9. Bigos gotowy. 10. Smacznego