Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka to odmiana botanicznej kapusty warzywnej którą można wykorzystywać do różnych potraw, proponuję smaczny dodatek do mięsa, również można wykorzystać jak danie samodzielne na każdą okazje i na każdą porę dnia.
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6830
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 122
Jak często jecie koper włoski? Pewnie zdecydowanie za rzadko. Ja przyznam, że...
Odsłon: 57
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6830
Składniki
1. Brukselkę oczyszczamy z zewnętrznych liści i kroimy na plasterki ( trzy części).
2. Gotujemy w osolonej wodzie 15 minut.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Boczek kroimy drobno i dodajemy do grzybów.
7. Łączymy z odlaną z wody brukselką.
8. Na koniec dodajemy koncentrat, chwilę prużymy.
9. Bigos gotowy. 10. Smacznego