Do góry

Dodatki Przepis na:

Utopiona brukselka

Utopiona brukselka

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 4970

Dodano:

Odsłon: 472

Brukselka to odmiana botanicznej kapusty warzywnej którą można wykorzystywać do różnych potraw, proponuję smaczny dodatek do mięsa, również można wykorzystać jak danie samodzielne na każdą okazje i na każdą porę dnia.

Składniki

  • 1 kg brukselki
  • ½ kg pieczarek
  • Olej do prużenia
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do prużenia
  • Koncentrat pomidorowy
  • Cebula
  • 10 dag boczku wędzonego
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Brukselkę oczyszczamy z zewnętrznych liści i kroimy na plasterki ( trzy części).

  2. 2. Gotujemy w osolonej wodzie 15 minut.

  3. 3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.

  4. 4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki

  5. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  6. 6. Boczek kroimy drobno i dodajemy do grzybów.

  7. 7. Łączymy z odlaną z wody brukselką.

  8. 8. Na koniec dodajemy koncentrat, chwilę prużymy.

  9. 9. Bigos gotowy.
    10. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

klaudia11098 28 sierpnia Bardzo dobry przepis :) Zostaje u mnie na dłużej.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

catha 23 lutego Genialny pomysł, na pewno wypróbuję:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 22 lutego Kocham brukselkę,kocham pieczarki więc wiem,że danie dla mnie pyszne:)Zabieram do siebie:)Super połączenie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 lutego Utopiłaś moją ulubioną brukselkę, jak tak można ;p
Super przepis, takiej jeszcze nie robiliśmy, więc leci do pamięci i oczywiście do zrobienia, przy najbliższej okazji, bo przy zalewie pysznych przepisów, można czasem, o czym świetnym zapomnieć ;)
Pychotka, Siódemeczka ;D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń