Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brukselka to odmiana botanicznej kapusty warzywnej którą można wykorzystywać do różnych potraw, proponuję smaczny dodatek do mięsa, również można wykorzystać jak danie samodzielne na każdą okazje i na każdą porę dnia.
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424793
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4733
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424793
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10642
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336932
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4733
Składniki
1. Brukselkę oczyszczamy z zewnętrznych liści i kroimy na plasterki ( trzy części).
2. Gotujemy w osolonej wodzie 15 minut.
3. Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
4. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki
5. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
6. Boczek kroimy drobno i dodajemy do grzybów.
7. Łączymy z odlaną z wody brukselką.
8. Na koniec dodajemy koncentrat, chwilę prużymy.
9. Bigos gotowy. 10. Smacznego