Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny sos do jajek - lekki, delikatny z mnóstwem smacznych dodatków. Stanowi świetną alternatywę dla ciężkich, kalorycznych sosów na bazie majonezu i śmietany. Zamiast tego na liście składników znajdziecie gęsty jogurt naturalny, który możecie zastąpić również jogurtem greckim. Jak zrobić lekki sos wielkanocny do jajek? Postaw na świeże warzywa. Świetnie sprawdzi się tutaj chrupiąca rzodkiewka i świeży ogórek. Do tego koperek, odrobina szczypiorku lub młodej cebulki oraz wyrazisty sos na bazie jogurtu naturalnego, musztardy i chrzanu.
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 87
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 69
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 747
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 107
Składniki
Ogórki i rzodkiewki dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Koperek opłucz i drobno poszatkuj. Składniki przełóż do miski.
Do pokrojonych warzyw dodaj jogurt naturalny, musztardę i chrzan oraz przyprawy. Składniki wymieszaj.
Wielkanocny sos podawaj jako dodatek do ugotowanych jajek.