Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanocny sos do jajek - lekki, delikatny z mnóstwem smacznych dodatków. Stanowi świetną alternatywę dla ciężkich, kalorycznych sosów na bazie majonezu i śmietany. Zamiast tego na liście składników znajdziecie gęsty jogurt naturalny, który możecie zastąpić również jogurtem greckim. Jak zrobić lekki sos wielkanocny do jajek? Postaw na świeże warzywa. Świetnie sprawdzi się tutaj chrupiąca rzodkiewka i świeży ogórek. Do tego koperek, odrobina szczypiorku lub młodej cebulki oraz wyrazisty sos na bazie jogurtu naturalnego, musztardy i chrzanu.
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1720
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 205
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 511
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 475
Potrawka toskańska to łatwy i szybki obiad w dni powszednie, który można przy...
Odsłon: 1720
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 205
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 511
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 475
Składniki
Ogórki i rzodkiewki dokładnie umyj i pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Koperek opłucz i drobno poszatkuj. Składniki przełóż do miski.
Do pokrojonych warzyw dodaj jogurt naturalny, musztardę i chrzan oraz przyprawy. Składniki wymieszaj.
Wielkanocny sos podawaj jako dodatek do ugotowanych jajek.