Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To dodatek do wigilijnych potraw np do kapusty z grzybami albo ryby
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 40
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2294
Składniki
Groch można wcześniej zamoczyć będzie gotowy w 20-30 min, ale jesli zapomnieliśmy o tym to nic się nie stało. Wrzucamy go do garnka i gotujemy wraz z kostka rosołowa i wodą, jak zacznie się dogotowywać i rozpadać wsypujemy kasze i czekamy aż kasza się ugotuje. Można podawać gęsta jeszcze ciepła mamałygę do ryby lub kapusty z grzybami. Resztę można przelać do naczynia i odstawić do wystygnięcia. Po zastygnięciu nadaje się do pokrojenia i podania na zimno.
Smacznego!