Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiste jest, że każdy ma własny sposób na zrobienie zakwasu, ja również i postanowiłam, że podzielę się nim z Wami. Może ktoś akurat skorzysta, np. ktoś kto jeszcze nie mierzył się ze zrobieniem zakwasu, ale właśnie postanowił to zmienić. :))
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16867
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5516
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326460
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12091
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16867
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5516
Składniki
W szklanym naczyniu (u mnie słoik) rozmieszać wodę z mąką. Wrzucić przyprawy, obrany czosnek (każdy ząbek przekroić na połowę), skórkę z kromki chleba. Słoik przykryć ściereczką lub kawałkiem ręcznika papierowego, związać sznureczkiem lub spiąć gumką. Odstawić na 3- 4 dni w dość ciepłe miejsce. Następnie zlać do buteleczki lub innego słoika i przechowywać w lodówce. Gotowy zakwas powinien mieć kwaskowo- czosnkowy zapach.