Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oczywiste jest, że każdy ma własny sposób na zrobienie zakwasu, ja również i postanowiłam, że podzielę się nim z Wami. Może ktoś akurat skorzysta, np. ktoś kto jeszcze nie mierzył się ze zrobieniem zakwasu, ale właśnie postanowił to zmienić. :))
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33356
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33356
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9712
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2188
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4182
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 930
Składniki
W szklanym naczyniu (u mnie słoik) rozmieszać wodę z mąką. Wrzucić przyprawy, obrany czosnek (każdy ząbek przekroić na połowę), skórkę z kromki chleba. Słoik przykryć ściereczką lub kawałkiem ręcznika papierowego, związać sznureczkiem lub spiąć gumką. Odstawić na 3- 4 dni w dość ciepłe miejsce. Następnie zlać do buteleczki lub innego słoika i przechowywać w lodówce. Gotowy zakwas powinien mieć kwaskowo- czosnkowy zapach.