Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierożki robią się właściwie same jak nie ma pracy przy cieście.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 718
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 472
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 718
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 472
Składniki
Najpierw zeszkliłam obraną i pokrojoną cebulę. Zwiększyłam ogień i usmażyłam wątróbki i serduszka.
Wątróbki i serduszka posiekałam dodałam posiekaną kolendrę, chili i sól i jeszcze sos ostrygowy dla podkręcenia smaku.
Farsz dokładnie wymieszałam, jeszcze raz sprawdziłam smak. Nałożyłam go na paski ciasta i zawijałam w trójkąty. Pierożki wyłożyłam na formie wysmarowaną olejem i zapiekałam do zrumienienia.
Smacznego :)