Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka z cukinii z ziemniakiem, cebulą, czosnkiem, papryką i żółtym serem. Pysznie smakuje jako dodatek do kanapek. Rewelacyjnie smakuje z sosem czosnkowym lub gęstą śmietaną.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326151
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12009
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16624
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5362
Składniki
Cukinię obieramy, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce jarzynowej /taka starta cukinia powinna mieć ok. 40 dag/ i odstawiamy na 30 min. Po tym czasie cukinię odciskamy z soków, które puściła. Ziemniaka obieramy i ścieramy na tarce o tych samych oczkach co cukinię i również odciskamy z soku. Ser żółty także ścieramy na tarce. Paprykę kroimy w małą kostkę. Cebulę i czosnek ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy przyprawy, jajko, olej i bułkę tartą i dokładnie mieszamy.
Naczynie żaroodporne natłuszczamy i oprószamy bułką tartą. Masę warzywną przekładamy do naczynia i wierzch również oprószamy bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczmy godzinę. Następnie temperaturę obniżamy do 180 stopni C i pieczemy jeszcze ok. 20 min.