Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Inna forma przysmaku zwanego "biednym rycerzem" - typowe danie z resztek, tym razem z czerstwego pieczywa.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14056
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1618
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6434
Składniki
Do cieplego mleka dodac 2 lyzki cukru, chalke ( musi miec co najmniej 2 dni) lub inna czerstwa butke pokroic na kromki i moczyc w mleku. Gdy sa wystarczajaco nasaczone, wycisnac mleko, zbierajac ok. 1/4 l do naczynia, dodac do niego make, jaka i sól, az powstanie ciasto nalesnikowe.
Kromki chalki obtoczyc ciastem nalesnikowym i smazyc na goracym tluszczu.
Podawac posypane cukrem z cynamonem, ew. z sosem waniliowym lub musem jabklowym.