Do góry

Dodatki Przepis na:

Zielone pesto do zapiekanek

Zielone pesto do zapiekanek

Autor:

Przepisów i artykułów: 2538 Ocena: 18859

Dodano:

Odsłon: 2928

Zdrowe i smaczne pesto.

Składniki

  • Świeża bazylia 1 pęczek
  • Świeża natka pietruszki 1 pęczek
  • Orzechy włoski posiekane 5 łyżek
  • Czosnek 3 ząbki
  • Oliwa z oliwek 1/3 szklanki
  • Sól do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zielone pesto do zapiekanek

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Z bazylii, natki pietruszki odciąć grubsze gałązki. Włożyć do wysokiego naczynia, dodać orzechy, czosnek, wlać oliwę i całość dobrze zmiksować. Posolić do smaku i podawać do zapiekanek, kanapek lub na ciepło z makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń