Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobre, proste i zdrowe, jako dodatek lub smaczna kolacja..
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1136
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1315
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 562
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 1136
Kiedy przejedzą ci się świąteczne makowce i pierniki, pomyśl o lekkim cieście...
Odsłon: 1315
Puszysty sernik na spodzie Twix łączy w sobie kremową, delikatną konsystencję...
Odsłon: 562
Składniki
szparagi dokladnie myjemy, obcinamy zdrewniale konce, obieramy obierakiem tylko do 1/3 wysokosci
wrzucamy na gotujaca wode z 1 lyzeczka soli i 1 lyzeczka cukru. Gotujemy tylko 10 minut. Wyciagamy z wody i polewamy buleczka tarta, przygotowana na masle.
Wczesniej tez przygotowujemy bagietke, nakrawamy ja na kromeczki ok. 3cm, w naciecia nakladamy po lyzeczce masla czosnkowego, ktore mozna przygotowac samemu, mieszajac maslo z przcisnietym przez praske czosnkiem i sola. tak przygotowana bagietke opiekamy w piekarniku pare minut. Smacznego.