Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka może być podana jako samodzielne danie, albo jako dodatek do potraw z ryb i delikatnych mięs.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12812
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14055
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12812
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1448
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14055
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5845
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek. Masło roztopić w naczyniu, w którym będziemy zapiekać ziemniaki, gdy będzie płynne, włożyć do naczynia pokrojone ziemniaki. Posypać solą, pieprzem, gałką muszkatołową i podsmażoną cebulą. Całość zalać śmietaną utartą z żółtkiem. Oliwki pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu zapiekanki. Ziemniaki zapiekać pod przykryciem przez 15 minut.
Smacznego.