Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka może być podana jako samodzielne danie, albo jako dodatek do potraw z ryb i delikatnych mięs.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1088
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13058
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1088
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13058
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek. Masło roztopić w naczyniu, w którym będziemy zapiekać ziemniaki, gdy będzie płynne, włożyć do naczynia pokrojone ziemniaki. Posypać solą, pieprzem, gałką muszkatołową i podsmażoną cebulą. Całość zalać śmietaną utartą z żółtkiem. Oliwki pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu zapiekanki. Ziemniaki zapiekać pod przykryciem przez 15 minut.
Smacznego.