Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka może być podana jako samodzielne danie, albo jako dodatek do potraw z ryb i delikatnych mięs.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1474
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 1474
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420893
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1911
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek. Masło roztopić w naczyniu, w którym będziemy zapiekać ziemniaki, gdy będzie płynne, włożyć do naczynia pokrojone ziemniaki. Posypać solą, pieprzem, gałką muszkatołową i podsmażoną cebulą. Całość zalać śmietaną utartą z żółtkiem. Oliwki pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu zapiekanki. Ziemniaki zapiekać pod przykryciem przez 15 minut.
Smacznego.