Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekanka może być podana jako samodzielne danie, albo jako dodatek do potraw z ryb i delikatnych mięs.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Składniki
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w półplasterki, podsmażyć na oliwie z oliwek. Masło roztopić w naczyniu, w którym będziemy zapiekać ziemniaki, gdy będzie płynne, włożyć do naczynia pokrojone ziemniaki. Posypać solą, pieprzem, gałką muszkatołową i podsmażoną cebulą. Całość zalać śmietaną utartą z żółtkiem. Oliwki pokroić w plasterki, ułożyć na wierzchu zapiekanki. Ziemniaki zapiekać pod przykryciem przez 15 minut.
Smacznego.