Do góry

Dodatki Przepis na:

Ziemniaczki podsmażone

Ziemniaczki podsmażone

Autor:

Przepisów i artykułów: 296 Ocena: 4353

Dodano:

Odsłon: 745

W warzywniakach pomału pojawiają się świeże warzywa, ostatnio rzuciły mi się w oczy młode ziemniaczki, dlatego to one dzisiaj będą u mnie gościć. Oczywiście takie świeże najlepiej smakują same z masełkiem i koperkiem. Jednak ja wolę je chwilę podsmażyć na maśle klarowanym razem z cebulką i aromatycznymi przyprawami. Może Wam też zasmakują. Zapraszam :)

Składniki

  • Ziemniaki ok. 5-6 szt.
  • Cebulka 1/2 szt.
  • Papryka ostra 1/3 łyżeczki
  • Papryka słodka 1/2 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie 1 łyżeczka
  • Masło klarowane 2 łyżki
  • Sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Następnie odcedzić i zostawić chwilę do wystygnięcia.

    Cebulkę drobno posiekać.

    Ziemniaki pokroić w plastry.

    Na rozgrzanym maśle klarowanym podsmażyć cebulkę, a następnie ziemniaki, na sam koniec doprawić przyprawami.


  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń