Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest bardzo smaczny, dający dużo możliwości wykorzystania. Może być również modnym dodatkiem na do proszonego obiadu.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 154
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 375
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na cztery części, by kawałki były większe. Pokrojone ziemniaki wkładam do naczynia nasmarowanego olejem.
Następnie pokrojone ziemniaki obsypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. W tym miejscu możemy dodać inne ulubione zioła np. przyprawa kebab lub lubczyk. Nagrzewamy piekarnik do 230 st C i wkładamy ziemniaki. Pieczemy około 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
Jak ziemniaki są już miękkie i przyrumienione to wyjmujemy i podajemy z ulubionymi sosami i dodatkami. Smacznego