Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest bardzo smaczny, dający dużo możliwości wykorzystania. Może być również modnym dodatkiem na do proszonego obiadu.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 40
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1467
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 295
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3251
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 448
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 40
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1467
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 295
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3251
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 448
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na cztery części, by kawałki były większe. Pokrojone ziemniaki wkładam do naczynia nasmarowanego olejem.
Następnie pokrojone ziemniaki obsypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. W tym miejscu możemy dodać inne ulubione zioła np. przyprawa kebab lub lubczyk. Nagrzewamy piekarnik do 230 st C i wkładamy ziemniaki. Pieczemy około 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
Jak ziemniaki są już miękkie i przyrumienione to wyjmujemy i podajemy z ulubionymi sosami i dodatkami. Smacznego