Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest bardzo smaczny, dający dużo możliwości wykorzystania. Może być również modnym dodatkiem na do proszonego obiadu.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 58
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 206
Polecam.
Odsłon: 1787
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na cztery części, by kawałki były większe. Pokrojone ziemniaki wkładam do naczynia nasmarowanego olejem.
Następnie pokrojone ziemniaki obsypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. W tym miejscu możemy dodać inne ulubione zioła np. przyprawa kebab lub lubczyk. Nagrzewamy piekarnik do 230 st C i wkładamy ziemniaki. Pieczemy około 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
Jak ziemniaki są już miękkie i przyrumienione to wyjmujemy i podajemy z ulubionymi sosami i dodatkami. Smacznego