Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest bardzo smaczny, dający dużo możliwości wykorzystania. Może być również modnym dodatkiem na do proszonego obiadu.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1089
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13062
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1108
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1089
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13062
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na cztery części, by kawałki były większe. Pokrojone ziemniaki wkładam do naczynia nasmarowanego olejem.
Następnie pokrojone ziemniaki obsypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. W tym miejscu możemy dodać inne ulubione zioła np. przyprawa kebab lub lubczyk. Nagrzewamy piekarnik do 230 st C i wkładamy ziemniaki. Pieczemy około 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
Jak ziemniaki są już miękkie i przyrumienione to wyjmujemy i podajemy z ulubionymi sosami i dodatkami. Smacznego