Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest bardzo smaczny, dający dużo możliwości wykorzystania. Może być również modnym dodatkiem na do proszonego obiadu.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 250
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 369
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 238
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 250
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 369
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 238
Składniki
Ziemniaki obieramy i kroimy na cztery części, by kawałki były większe. Pokrojone ziemniaki wkładam do naczynia nasmarowanego olejem.
Następnie pokrojone ziemniaki obsypujemy solą, pieprzem oraz papryką czerwoną. W tym miejscu możemy dodać inne ulubione zioła np. przyprawa kebab lub lubczyk. Nagrzewamy piekarnik do 230 st C i wkładamy ziemniaki. Pieczemy około 20-30 minut, co jakiś czas mieszając.
Jak ziemniaki są już miękkie i przyrumienione to wyjmujemy i podajemy z ulubionymi sosami i dodatkami. Smacznego