Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ajran to popularny turecki napój, który był już znany za czasów Imperium Osmańskiego. W wersji podstawowej występuje jako jogurt zmiksowany z wodą i miętą oraz spieniony na wierzchu. Postanowiłam zrobić go jednak z pomarańczą. Bardzo orzeźwiający na upalne dni i najlepiej smakuje jak jest schłodzony. Polecam:)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 817
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 939
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Wycisnąć sok z pomarańczy. Miętę posiekać drobno. Do miski dodać jogurt, szczyptę soli, posiekaną miętę, wlać wodę i wyciśnięty sok z pomarańczy. Całość zmiksować blenderem, aż pojawi się na wierzchu pianka. Gotowy ajran przelać do szklanki. Smacznego!!! :)