Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowotne
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9135
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Witam podaje dużo lepszy przepis i sprawdzony przerobiłem już tak z 20litrów spirytusu:
Gotujemy wodę, wsypujemy cukier i mieszamy, aż się rozpuści, wszystkie cytryny przekrajamy na pół i wyciskamy na tradycyjnym wyciskaczu aż do białego miąższu,jak woda ostygnie wszystko razem (ze skórkami) do gara przykrywamy i na całą noc do lodówki. (nie dłużej bo spirytus wyciągnie za dużo goryczki ze skórki). Na drugi dzień bierzemy sitko o bardzo drobnych oczkach takie jak do mąki najlepiej metalowe,przecedzamyi do butelek można pić od razu. Polecam.