Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis mojej koleżanki Janiny, idealny i dla mnie sentymentalny smak
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 63
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 69
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2587
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 63
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 42
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 69
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 369
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2587
Składniki
Owoce zalać spirytusem- trzymać w słoju, szczelnie zamknąć. Macerować przez 2 tygodnie, czyli kilka razy dziennie wstrząsać zawartością. Po tym czasie zlać drogocenny płyn przez gazę , przelać go do innego szczelnego naczynia , a pozostałe owoce zasypać cukrem. Owoce z cukrem macerować przez 4 tygodnie, powstały syrop zlać przez gazę i połączyć z poprzednim płynem. Pozostałe wiśnie zalać wodą i ....macerować przez tydzień. Płyn zlać jak poprzednio i połączyć z poprzednimi płynami. Jeśli chodzi o pozostałe owoce , to można je zjeść , byle nie wszystkie razem- a tak poważnie trzymam je w lodówce w słoiku i dodaję do lodów- wersja dla dorosłych. Trzy połączone płyny niech jeszcze odpoczną 2-3 tygodnie do sklarowania, potem można już spożywać. Na zdrowie drogie dzieci :)