Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Według przepisu babci. Przepis na 5 słoików litrowych.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10674
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4796
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9103
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Jabłka umyć, obrać i pokroić w ćwiartki. Wyciąć gniazda.
Wkładać do słoików (wcześniej umytych) do połowy. Do każdego słoika włożyć po 2 goździki i zalać syropem.
Słoiki zakręcić i włożyć do garnka z wodą (dno garnka wyłożyć ściereczką). Gotować około 10 minut.
Po zagotowaniu wyciągnąć i odwrócić do góry dnem. Pozostawić tak na 10 minut.
Kompot przechowywać w zimnym zaciemnionym pomieszczeniu.