Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalewka leczy zatrucia pokarmowe i niestrawność
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1196
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10006
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4971
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1196
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10006
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1476
Składniki
Wykonanie: Młode orzechy włoskie umyć i pokroić drobno wraz z łupinami. Włożyć do słoja, zalać wódką, szczelnie zamknąć i odstawić na około 30 dni. Po tym okresie zlać, przefiltrować, natomiast orzechy zasypać cukrem i odstawić na kolejny tydzień. Przefiltrowany syrop dodać do nalewki i przelać do buteleczek.