Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną nie za ostrą nalewkę z aronii. Nalewka łatwa w przygotowaniu. Posiada charakterystyczny smak oraz piękny, ciemny kolor.
sitko, duży słój , butelki,
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 227
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 95
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 27
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 27
Składniki
Owoce dokładnie oczyścić, umyć i odsączyć na sicie. Umyte , odsączone owoce przełożyć od dużego słoja na przemian z cukrem. Dodać parę goździków, zakręcić słój i odstawić na kilka dni( u mnie 5 dni) w ciepłe miejsce (u mnie na parapecie okna gdyż mam dużo słońca). Od czasu do czasu potrząsnąć słojem. Po 5 dniach wlać wódkę, zakręcić i odstawić na 2 - 3 tygodnie. Kilka razy potrząsnąć słojem. Po tym czasie przelać do butelek , zakręcić i odstawić lub wynieść do piwnicy. Jeżeli chcemy mocniejszą nalewkę to zamiast wódki możemy dodać spirytus.