Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Benedyktyński likier przeora"
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 181
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3851
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34642
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 896
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 181
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3851
Składniki
Utrzyj starannie w moździerzu zioła i przyprawy. Wymieszaj. Wsyp do szklanego gąsiorka, dodaj kilka kropli palonego cukru, na koniec wlej spirytus.
Dokładnie zakorkuj i odstaw na 4 dni w ciemne miejsce. Dodaj 3/4 litra przegotowanej i ostudzonej wody.
Z 1/3 litra wody i miodu zrób syrop (zagotuj, wtedy na powierzchni nie będzie się tworzyła piana). Nalewkę korzenną dodaj do gorącego syropu. Wymieszaj, potrząsając słojem i ponownie odstaw na dwa dni. Rozlej do butelek i zakorkuj. Możesz już wtedy podawać likier, ale im dłużej postoi, tym lepiej smakuje.Źródło: Olivia