Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Likier kokosowy domowej roboty, taki trochę Malibu przyrządzany na naszej wódce, nie na rumie tak jak oryginalny. Receptura jest bardzo prosta. Likier wyborny. Możemy poczęstować nim gości, ale również dodać do wypieków i deserów.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 196
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104537
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 343
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9056
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 196
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104537
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 343
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9056
Składniki
Wiórki kokosowe przesypujemy do słoika i zalewamy wódką. Zakręcamy słoik, umieszczamy go w lodówce na tydzień do trzech tygodni. Raz dziennie przez ten czas potrząsamy mocno słoikiem.
Po upływie tygodnia przecedzamy wiórki przez gęste sito. Odciskamy dobrze z alkoholu. Dla pewności przecedzamy powtórnie uzyskany płyn. Następnie łączymy naszą wódkę kokosową z mlekiem z puszki i niesłodzonym. Mieszamy całość, przelewamy do karafki i gotowe!
Nasze rady:
Wiórki nasączone alkoholem nadają się do ciast, możemy je zachować i użyć do pieczenia.