Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Eggnog – napój anyżowy"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 722
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 37
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 395
Polecam.
Odsłon: 462
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 128
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 722
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 37
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 395
Polecam.
Odsłon: 462
Składniki
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Miąższ z laski wanilii, mleko, łyżkę cukru, cynamon (mielony i korę) oraz anyż zagotuj. Zdejmij z ognia. Jajko ubij na puszystą masę. Miksując, wlewaj po pół łyżeczki mleka (uważaj, by jajko się nie ścięło).
Napój podgrzej do 75-80°C, mieszając. Podawaj ciepły lub na zimno.
czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 1, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie