Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Eggnog – napój anyżowy"
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 162
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 162
Czasami można znaleźć bardzo apetyczne rzodkwie, są idealne do surówek.
Odsłon: 99
Składniki
<strong>Przepis przysłała Paulina Jakubczak z Zawiercia</strong>
Miąższ z laski wanilii, mleko, łyżkę cukru, cynamon (mielony i korę) oraz anyż zagotuj. Zdejmij z ognia. Jajko ubij na puszystą masę. Miksując, wlewaj po pół łyżeczki mleka (uważaj, by jajko się nie ścięło).
Napój podgrzej do 75-80°C, mieszając. Podawaj ciepły lub na zimno.
czas przygotowania: 10 min, ilość porcji: 1, cena za porcję: 1,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie