Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzane wino to ulubiony zimowy napój wielu osób na całym świecie, którego głównym atutem jest możliwość doboru ulubionych dodatków tj. pomarańcza, cynamon, goździki lub gwiazdki anyżu. Trudno zaprzeczyć, że zapach korzennego grzańca rozchodzący się w po domu tworzy niepowtarzalną atmosferę w chłodne wieczory. Dla tych, którzy unikają alkoholu świetną alternatywą będzie wykorzystanie wina bezalkoholowego lub soków owocowych, takich jak wiśniowy, winogronowy lub z czarnej porzeczki. Tak przygotowany grzaniec jest aromatyczny, doskonale przyprawiony, lekko słodki i smakuje lepiej niż jakiekolwiek gotowe grzane wino kupione w sklepie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4036
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1762
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113666
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4036
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34240
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1762
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113666
Składniki
Do dużego garnka wlej wino, brandy, włóż plasterki pokrojonej pomarańczy, goździki, cynamon i anyż. Posłodź napój miodem i wymieszaj do połączenia.
Gotuj wino na średnim ogniu, aż zacznie lekko wrzeć. Następnie zmniejsz ogień do małego i gotuj grzaniec około 15-20 minut.
Gorący grzaniec przelej do ceramicznych kubków i uprzednio przefiltruj lub podaj z dodatkiem plasterka pomarańczy, mandarynki bądź cytryny. W razie potrzeby dolej dodatkową porcję miodu lub cukru.