Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Herbata witaminowa"
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 433
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 433
Składniki
Herbatę zaparz w dzbanku. Torebki wyrzuć, do naparu dodaj umyte pokrojone w plasterki jabłko i cytrynę. Gdy trochę ostygnie, posłodź napój miodem. Udekoruj listkami melisy.
Jeśli wolisz parzyć herbatę liściastą, zetrzyj do niej na tarce skórkę ze sparzonej cytryny. W skórce owocu znajduje się prawie 10 razy więcej witamin (A, E, B1, B2, B3, B6, C) niż w soku cytryny!Źródło: Show