Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Herbata z cytryną, miodem i imbirem"
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 46
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 717
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 72
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 46
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 717
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 58
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 72
Składniki
Imbir obierz dokładnie ze skórki, a następnie pokrój go na dość cienkie plasterki. 2 Ugotuj wodę. Sparz cytrynę, a następnie pokrój ją w plasterki.
Do szklanek włóż pokrojony imbir oraz plasterki cytryny.
Zaparz herbatę (jeśli zaparzasz sypaną, użyj siteczka, aby napój był klarowny). Parz przez około 3 minuty.
Przygotowaną herbatą zalej następnie zawartość szklanek (imbir oraz cytrynę). 6 Na koniec dodaj miód do smaku i wszystko dokładnie wymieszaj, naciskając łyżeczką na plasterki cytryny, aby wypuściły sok.Źródło: Świat kobiety