Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kawa z anyżem i wanilią"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 204
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 48
...ale pyszny.
Odsłon: 110
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 127
Polecam.
Odsłon: 204
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 48
...ale pyszny.
Odsłon: 110
Składniki
Laskę wanilii przekrój wzdłuż i ostrzem noża wyskrob ziarenka. Jedną gwiazdkę anyżu zmiel.
Przygotuj gorące espresso lub kawę rozpuszczalną. Do gorącego napoju dodaj zmielony anyż oraz ziarenka wyłuskane z wanilii. Udekoruj odłożoną gwiazdką anyżu. Podaj bardzo gorącą kawę.
Tę kawę możesz też zrobić inaczej – po turecku. Zmieloną drobno kawę zaparz w specjalnym, małym tygielku (dżezwie), dodając też inne przyprawy oprócz anyżu, np. cynamon, imbir, kardamon.
Jeśli lubisz białą kawę, do tej z anyżem możesz dodać trochę mleka lub śmietanki. Będzie delikatniejsza.Źródło: Świat kobiety