Do góry

Napoje Przepis na:

Kawa z odrobiną słodkości

Kawa z odrobiną słodkości

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 51

Dodano:

Odsłon: 209

Nie każdy lubi kawę.Ma specyficzny smak.Jednakże w tym przepisie kawa jest delikatna i pyszna.Idealna na zimowe wieczory.

Składniki

1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kawa z odrobiną słodkości

Przygotowanie

  1. Gotuję wodę w czajniku.
    Do Kubka wsypuję 3-4 łyżeczki kawy oraz łyżkę kakao.
    Kiedy woda zagotuje się, zalewam nią kawę (tak do mniej niż połowy kubka).
    Dolewam mleko ( do 3/4 kubka), dodaję cukier i odstawiam na chwilę.

  2. Śmietankę 36% przelewam do miski, dodaję 1 łyżeczkę kakao i miksuję do czasu utworzenia się bitej śmietany.

  3. Kiedy uzyskam odpowiednią konsystencję, łyżką nabieram bitą śmietanę i wkładam do kubka. Kinder pingui rozrywam na mniejsze kawałki i posypuję nimi z wierzchu kawę.
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń