Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kminkówka garwolińska jest doskonałym "męskim" trunkiem, który podany po sutym, tłustym posiłku (np. obiad imieninowy) doskonale wpłynie na poprawę trawienia.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 25
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 543
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 771
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Kminek oczyść i opłucz na sicie. Wodę zagotuj z cukrem i ostudź. Zimną wymieszaj ze spirytusem i przelej do wyparzonego małego gąsiorka lub dużego słoja. Dodaj kminek. Szczelnie zamknij i odstaw na tydzień.
Po upływie tego czasu nalewkę przelej do wyparzonych butelek przez filtr do kawy lub lejek wyłożony watą owiniętą gazą. Szczelnie zakorkuj i odstaw w ciemne miejsce. Kminkówka garwolińska "rozkwitnie" pełnią aromatu i smaku po upływie 2-3 tygodni. Nalewka powinna mieć ładny seledynowy kolor i oryginalny korzenny smak.