Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kminkówka garwolińska jest doskonałym "męskim" trunkiem, który podany po sutym, tłustym posiłku (np. obiad imieninowy) doskonale wpłynie na poprawę trawienia.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24981
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 116
Składniki
Kminek oczyść i opłucz na sicie. Wodę zagotuj z cukrem i ostudź. Zimną wymieszaj ze spirytusem i przelej do wyparzonego małego gąsiorka lub dużego słoja. Dodaj kminek. Szczelnie zamknij i odstaw na tydzień.
Po upływie tego czasu nalewkę przelej do wyparzonych butelek przez filtr do kawy lub lejek wyłożony watą owiniętą gazą. Szczelnie zakorkuj i odstaw w ciemne miejsce. Kminkówka garwolińska "rozkwitnie" pełnią aromatu i smaku po upływie 2-3 tygodni. Nalewka powinna mieć ładny seledynowy kolor i oryginalny korzenny smak.