Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kminkówka garwolińska jest doskonałym "męskim" trunkiem, który podany po sutym, tłustym posiłku (np. obiad imieninowy) doskonale wpłynie na poprawę trawienia.
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2678
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1175
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2678
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 1175
Składniki
Kminek oczyść i opłucz na sicie. Wodę zagotuj z cukrem i ostudź. Zimną wymieszaj ze spirytusem i przelej do wyparzonego małego gąsiorka lub dużego słoja. Dodaj kminek. Szczelnie zamknij i odstaw na tydzień.
Po upływie tego czasu nalewkę przelej do wyparzonych butelek przez filtr do kawy lub lejek wyłożony watą owiniętą gazą. Szczelnie zakorkuj i odstaw w ciemne miejsce. Kminkówka garwolińska "rozkwitnie" pełnią aromatu i smaku po upływie 2-3 tygodni. Nalewka powinna mieć ładny seledynowy kolor i oryginalny korzenny smak.