Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Koktajl z melona, mango i brzoskwini"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 79
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 138
Składniki
Umyte, dojrzałe mango (powinno być miękkie i mieć intensywny zapach, owoc zielony i twardy jest niedojrzały) cienko obieramy, oddzielamy od pestki, kroimy na drobne cząstki.
Miąższ melona (bez pestek) tniemy na małe kawałki. Brzoskwinie myjemy, pestki drylujemy, owoce kroimy. Banany obieramy ze skórki, tniemy na kawałki.
Przygotowane owoce wrzucamy do miksera, zalewamy wodą mineralną i sokiem pomarańczowym, dodajemy miód. Miksujemy i na kilkadziesiąt minut wkładamy do lodówki. Rozlewamy do ozdobnych szklanek, dekorujemy według uznania i podajemy.
Ten koktajl można też zrobić z mlekiem kokosowym lub migdałowym albo z jogurtem.
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji około 3,90 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 114 kcal Białko 1,8 g/Tłuszcz 0,4 g/Węglowodany 86 gŹródło: Rewia