Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 687
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 50
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 90
Składniki
Umyte jabłka, gruszki, śliwki i morele zalewamy taką ilością przegotowanej wody, aby je zakryć. Odstawiamy na 4 godziny, by zmiękły.
Pomarańczę i cytrynę parzymy, kroimy w plastry. Dodajemy do owoców.
Wrzucamy goździki i ewentualnie korę cynamonu. Gotujemy na małym ogniu do miękkości owoców, uważając, by się za bardzo nie rozpadły. Słodzimy miodem. Schłodzony kompot wlewamy do szklanek lub podajemy w dużej salaterce.
Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,10 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 75 kcal, Białko 4,9 g,Tłuszcz 0,2 g, Węglowodany 100 gŹródło: Rewia