Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna nalewka do podania wymagającym gościom
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 904
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6041
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9874
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 904
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 6041
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9874
Składniki
Porzeczki przebrać, oderwać od gałązek, opłukać, osączyć na sitku (bardzo ułatwimy sobie zadanie, jeśli zamiast odrywać porzeczki palcami, "przejedziemy" widelcem wzdłuż gałązki). Przełożyć do garnka, zalać wrzącą wodą (owoce powinny być całkowicie przykryte). Dodać cukier, cynamon i goździki, gotować 2 minuty, ostudzić.
Drożdże rozetrzeć na pienistą masę (można dodać łyżeczkę cukru), połączyć z letnim płynem. Przykryć, odstawić na minimum 12 godzin.
Następnego dnia przecedzić płyn przez gęste sitko lub przez gazę. Dodać rum i rodzynki, wymieszać. Gotowy kwas rozlać do butelek, szczelnie zakorkować i odstawić na co najmniej 48 godzin.