Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Lemoniada limonkowa z bazylią"
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 179
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 78
Składniki
Cytryny (najlepiej niewoskowane) i limonki wyszoruj szczoteczką. Przekrój na pół. Jedną połówkę cytryny i jedną limonki pokrój na plasterki, z reszty wyciśnij sok.
Sok z owoców wlej do dzbanka, dodaj miód i dobrze wymieszaj. Dorzuć umyte całe gałązki bazylii lub oberwane listki, imbir i plasterki cytrusów.
Zalej wodą mineralną, dodaj kostki lodu i delikatnie wymieszaj. Podawaj w wysokich szklankach ze słomką.
Zamiast miodem lemoniadę możesz posłodzić np. stewią lub ksylitolem – dobrymi dla diabetyków.Źródło: Takie jest życie