Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Likier piernikowy"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23046
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23046
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 171
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 354
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 516
Składniki
W kąpieli wodnej rozpuszczam połamaną na kawałki czekoladę. Wlewam kremówkę i podgrzewam, mieszając. Dodaję cukier puder, przyprawę i Nutellę. Podgrzewam, mieszając, aż się rozpuszczą. Studzę.
Łączę z wódką i spirytusem, mieszam. Rozlewam do butelek, szczelnie je zakręcam.
<strong> Alina Waliczek z Dzimierza</strong>
25 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji ok. 1,50 złŹródło: Kobieta i życie