Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niezwykły likier ze zwykłych krzewów
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 411
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8688
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3100
Polecam.
Odsłon: 1895
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 411
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8688
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3100
Polecam.
Odsłon: 1895
Składniki
Do wyparzonego małego gąsiorka lub dużego słoja włóż owoce głogu i tarniny, posiekane rodzynki i śliwki oraz skórkę otartą z cytryny i posiekaną wanilię. Zalej spirytusem i wódką. Zakorkuj. Odstaw na 6 tygodni.
Po upływie tego czasu zlej klarowny płyn znad owoców, a te zalej wrzątkiem i odstaw na godzinę. Przecedź przez bibułkowy filtr do kawy i dodaj do nalewki.
Miód i cukier zagotuj z wodą i sokiem z cytryny, ostudź i wymieszaj z nalewką. Odstaw na miesiąc, po czym przefiltruj i rozlej do butelek. Likier zyskuje na smaku wraz z upływem czasu.