Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Likier z winogron, gotowy od razu"
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Potrawka z mięsa mielonego wieprzowego z warzywami podana z ryżem. Warzywa po...
Odsłon: 141
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 88
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 195
Składniki
Winogrona obrywam z gałązek, płuczę, zalewam wodą i gotuję na małym ogniu ok. 10 min.
Gorącą zawartość garnka przelewam przez gęste sito. Sok z winogron zagotowuję (pozostałości wyrzucam), dodaję cukier i na wolnym ogniu gotuję ok. 10 min. Studzę.
Następnie dodaję alkohol. Przelewam do butelek. Likier od razu nadaje się do degustacji.
Ewelina Pędzikowska z Kutna
45 min • Porcja 160 kcal • Koszt porcji ok. 1,20 złŹródło: Kobieta i życie